Neolamprologus multifasciatus

Latinsk Navn: Neolamprologus multifasciatus Neolamprologus multifasciatus
Familie: Cichlidae
Udbredelse: Tanganyika-søen
Størrelse: 4-5 cm
Adfærd: Kolonier
Akvariestørrelse: >45 L
Foder: Frostfoder, levende
Yngleadfærd: Sneglehuslegere
Yngelpleje: Ja

Neolamprologus Multifasciatus er en af de mindste cichlider fra Tangyanika-søen. Den lever på sandbund i områder med mange tomme sneglehuse. Fiskene graver grubber i sandet hvor i der er et eller flere sneglehuse. Sneglehusene bruges som gemmested i tilfælde af fare og hunnen lægger også sine æg i sneglehuset.

Terriotoriet forsvares ihærdigt mod alle indtrængende, uanset størrelse. Da terriotorierne typisk ligger klods op af hinanden er det uundgåeligt at der opstår kampe om terriotoriegrænserne. Kampe er dog sjældne da en forsvarende fisk ikke vil fortsætte jagten på indtrængeren længere end til grænsen. Dette gør at det er almindeligt at se to naboer stå og puste sig op med få centimeters mellemrum, uden at påføre hinanden fysiske skader.

Når fiskene yngler er der store chancer for at man først opdager der 1-2 uger efter det er sket. der går nemlig ca. 1 uge inden ungerne første gang viser sig i sneglehusets åbning. På dette tidspunkt er ungerne ikke meget større end et sandkorn, og de ligger for det meste helt stille på sandbunden. At fodre ynglen op er ikke noget problem, da de gerne tager knust tørfoder eller knust mysis eller lign. Et forældrepar kan godt have flere kuld unger på en gang, har selv et par fisk som havde tre kuld på tre måneder.

Locations of visitors to this page