Guide til PC Inspector File Recovery

Når uheldet er ude kan data måske genskabes med PC Inspector File Recovery, som kan hentes hos pcinspector.de. Programmet fylder ca. 6MB og er gratis.

Programmet er begrænset til at genskabe følgende filtyper: ARJ AVI BMP CDR DOC DXF DBF XLS EXE GIF HLP HTML HTM JPG LZH MID MOV MP3 PDF PNG RTF TAR TIF WAV eller ZIP.

Brug af PC Inspector

Først vælges sprog. Jeg vælger Engelsk. Hele vejen igennem programmet afsluttes et valg med tryk på det grønne flueben.

Lad os starte med at gendanne lidt filer som jeg kom til at slette, de er også slettet fra papirkuren, så Windows kan ikke klare opgaven. Vi vælger Recover deleted Files.

Så undersøger programmet strukturen på harddisken, og der kommer en liste frem med de fundne partitioner.

Jeg havde filerne liggende på K, så jeg vælger Lokal disk on Windows drive K:

Der er to muligheder. Enten har programmet fundet filerne, eller også skal man til at søge efter dem. I dette tilfælde har programmet fundet filerne. Tilbage er blot at markere filerne og vælge hvor de skal gemmes. Her skal man IKKE gemme på samme partition som de filer man vil gendanne ligger på, da man så kan komme til at overskrive de filer der endnu ikke er gendannet.


Man kommer til søgefeltet ved at klikke på det tredje øverste ikon (det med luppen), eller via menuen, Ojbect - Find. Gendannelse er som beskrevet for de filer som programmet selv har fundet fra starten af.

Først markeres alle filerne med Ctrl A hvorefter filerne gemmes med Ctrl S.

Jeg har lavet en mappe på skrivebordet, hvor jeg gemmer filerne

Så er der bare tilbage at trykke på det grønne flueben og vente mens filerne bliver kopieret til den nye placering.

Locations of visitors to this page