Guide til Trillian

Trillian er for dig der er træt af at have flere IM clienter kørende fordi dine bekendte bruger forskellige tjenester. Trillian findes i en gratis version, Basic, og en betalings version, Pro.

Med Trillian Basic kan du bruge følgende netværk:

  • AOL Instant Messenger (AIM)
  • ICQ
  • MSN Messenger
  • Yahoo Messenger
  • IRC

Trillian Basic har den mangel i forhold til Pro versionen at den ikke understøtter Video chat. Desuden understøtter Pro versionen yderligere disse netværk:

  • Jabber (Google Talk er bygget på Jabber, så Google Talk virker også)
  • Novel GroupeWise Messenger
  • Rendezvous

En komplet liste over hvilke funktioner der er understøttet i henholdsvis Basic og PRO versionen kan findes HER.

Denne guide bygger på Trillian Basic 3.1, som kan hentes her:

Get Trillian, the ultimate instant messenger!

Installation af Trillian

Installationen starter med den klassiske EULA som lige skal accepteres før selve installationen starter. Installationen er ret simpel; Der skal vælges hvor Trillian skal installeres, om der skal placeres et ikon på desktoppen, om der skal tilføjes en mappe på start menuen, og til sidst om uninstallinformation skal gemmes. Jeg laver installationen med standardindstillingerne. Der kommer lige en advarsel om at mappen Trillian ikke eksistere, og man bliver spurgt om den skal laves, naturligvis skal den det.

Jeg har ikke Quicktime 6.0 installeret, det så Trillian, og tilbyder at installere det. Jeg takker nej, jeg ikke forventer at bruge Trillians videokonference muligheder. Trillian spørger lige en gang mere for at være helt sikker på at jeg ikke trykkede forkert, og fortæller samtidig at jeg selv skal installere Quicktime senere hvis jeg vil bruge videokonference mulighederne.

Derefter starter programmet. Første gang skal man lige vælge om man vil bruge Basic eller Pro versionen. Jeg vælger Basic.

Så blev det tid til at vælge et brugernavn, og et passende ikon.

Så skal der vælges hvilke netværk man bruger. Jeg starter med at tilføje MSN, senere tilføjer jeg IRC.

Nu downloader Trillian lige det nødvendige MSN plugin. Alle netværk klares med plugins. På den måde er det muligt at opdatere et plugin, uden at man skal til at installere hele programmet forfra. Man skal bare tilføje det nye plugin.

Opsætning af MSN i Trillian

Så er Trillian startet, i øjeblikket kan det ingen ting, så lad os tilføje en MSN Messenger konto.

Man tilføjer, ændre og sletter forskellige kontoer under: Trillian - Connections - Manage my Connections...

Venstre side indeholder en menu over de forskellige indstillinger man har mulighed for, men lad os starte med at få den MSN Messenger konto op og køre.

I øjeblikket kan man kun tilføje MSN Messenger konti. Når der bliver tilføjet flere pligins, dem jeg fravalgte under installationen, kommer der flere muligheder.

Så er det bare at indtaste MSN Passport og password, og klikke på Connect. Husk fluebenet, så den automatisk logger på kontoen når Trillian starter.

Så er vi online. Der ingen personer på min liste, da kontoen blev oprettet specielt til denne guide.

Men det passer jo meget fint, for så kan vi jo lige tilføje en person til kontaktlisten. Højreklik på My Contacts og vælg Add Contact or Group. Jeg vælger lige at lave en ny gruppe, så kontaktpersoner til MSN Messenger er samlet i den.

Så fik jeg tilføjet personen "ingen". Ikke verdens mest intelligente navn han har valgt, men det er jo tit problemet med folk på MSN Messenger. Løsningen er at andre navnet. Højreklik på personen og vælg Rename. Hvis du senere fortryder at du har ændret personens navn vælger du bare Rename og sletter navnet, så er det igen personens navn der bliver vist.

Hvis du vil ændre status på en enkelt konti skal du klikke på den blå prik, så kommer en menu hvor du kan ændre status, ændre dit navn, logge af kontoen osv.

Auto svar

En fiks lille detalje er muligheden for at auto-svar hvis man ens status er ikke er "til stede". Klik på Connected - New Away Message

Så skal man bare bestemme sig for hvad beskeden skal være, og hvilken status man har når beskeden er aktiveret.

Derefter er det bare at vælge beskeden, hvor du ændre status.

Tilføjelse af netværk i Trillian

Da jeg fravalgte IRC, AIM, ICQ og Yahoo! under installationen gjorde jeg det lidt mere besværligt at oprette de konti i programmet. Vi skal lige aktivere de ønske plugins før vi kan oprette de ønskede konti. Det klares under Trillian - Trillian Preferences, under punktet Plugins.

Her aktiveres og deaktiveres alle plugins. De fire vist på figuren er dem der følger med som standard, men der er mulighed for at tilføje flere plugins, mere om det senere. Der er ingen grund til at aktivere plugins man ikke bruger, de sløver bare programmet lidt under opstart. Jeg tilføjer IRC.

Så er det op under Identities & Connections og vælg Add a new connection....

Jeg vælger at logge på QuakeNet: Random SE server.

Så mangler vi lige at udfylde de sidste felter, og vi er klar til at connecte til IRC.

Der er nu en hvid knap ved siden af den blå (MSN Messenger), det er symbolet for IRC. Lad os connecte til en kanal. Klik på IRC knappen

Jeg vælger at joine #smith, og derefter #tweakup. Bemærk at Trillian bruger Tabs, lige som eksempelvis FireFox og Opera. Hvis du ikke bryder dig om et vindue med flere tabs kan du frigøre et enkelt vindue, eller dem alle. Hvis du vil frigøre et enkelt vindue, kan du se hvordan på billedet. Hvis du vil frigøre alle vinduer skal du højreklikke på den øverste vindues ramme, og vælge Detach All and Close.

Trillian giver en utrolig mange muligheder for at ændre indstillinger. Jeg har ikke tænkt mig at gennem gå dem, men det er bare at udforske programmet. Ind under Trillian - Trillian Preferences og kig dig omkring.

Skins

Nogle går meget op i skins, personligt er godt tilfreds med det skin som Trillian kommer med. Men hvis du vil kan du hente en række skins på hjemmesiden. Jeg hentede Minimal Theme Pack 2.1.1. Du finder de andre skins HER. Lige et billede af det minimalistiske skin sammen med standard skin

Hvis man ikke gider se på sit ikon, brugernavn og status kan det fjernes under View - Hide My Identity Panel, det kaldes frem næsten samme sted View - Show My Identity Panel

Flere plugins, kun i PRO versionen

Så har vi fået de vigtigste ting klaret, men Trillian PRO kan flere kunster. Hos Cerulean Studios.com kan man hente plugins der udvider Trillians muligheder. Af interessante plugins kan nævnes:

Google støtter de frie clienter til IM. De har endda været så flinke at lave en guide til hvordan Google Talk skal sættes op i Trillian Pro, se guiden HER

Hvis du køber Pro versionen, og skal til at installere plugins, så er det meget let. Installationsfilen installere sig selv, dernæst er det ind i indstillingerne hvor IRC blev aktiveret, der ligger det nye plugin, aktiverdet og ret i opsætningen af det så det passer til dine behov.

GoTrillian.com kan man hente et plugin, så ens status kan blive vist på eksempelvis din på hjemmeside.

DefaultMedium BlueSmall SilverMedium SilverMedium luna

J status

Der findes flere designs på trillstatus.mrcpu.de.

Til sidst et par links til sites med skins og plugins:

Locations of visitors to this page